Potrebno je:
- 3 jajeta
- 80 g šećera
- 60 g kakaa
- 75 g maslaca
- 90 g brašna
- ½ praška za pecivo
Fil:
- 400 g malina
- 16 kašika šećera
- 200 ml vode
- 1 puding od vanile
- 1 kesica želatina
Dekoracija:
- šlag
- čokoladne mrve
Belanca umutiti sa šećerom. Žumanca umutiti sa kakaom, zatim dodati maslac i sve zajedno umutiti. Sjediniti brašno sa praškom za pecivo zatim dodati prethodnoj smesi, a onda i umućena belanca i najmanjom brzinom izmiksati. Sipati u podmazan pleh veličine 23 x 33 cm i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 12 minuta. Pečenu koru ostaviti u plehu da se ohladi dok pripremate fil.
Fil: Maline, šećer i vodu staviti da se kuvaju. Kada provri, kuvati još 10 minuta zatim sipati puding koji smo pre toga rastopili sa 5 kašika vode i skuvati fil.
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri zatim staviti u vruć fil, promešati da se istopi i sjedini sa filom. Dok je fil još uvek vruć sipati preko patišpanja i ostaviti na sobnoj temperaturi da se skroz ohladi zatim prebaciti u frižider.
Sledećeg dana iseći na kocke i ukrasiti šlagom i čokoladnim mrvicama.