Sastojci za biskvit: 70 g secera 3 zumanjka 3 belanjka na vrh noza soli 1 ½ kasika secera 70 g brasna 1 mala kasika kakaa 1 mala kasika vode Za fil: 1 puding od cokolade 100 g putra 2 dl tecnog slatkog slaga
Priprema: Secer i zumanjke umutiti dok masa ne posvetli. Umutiti belanjke sa malo soli, dodati 1½ kasiku secera i mutiti dok masa bude dovoljno cvrsta. Zumanjak-masi naizmenicno dodavati brasno i sneg od belanjaka, mesati oprezno sa iskljucenim mikserom da masa ostane penusava. Odvojiti od ove mase 3 velike kasike na stranu. Izmesati kakao i vodu i dodati odvojenoj zutoj masi.
Ugrijati rernu i peci 6 minuta na 200°C na sredini rerne.
Pecen biskvit odmah poklopiti na pripremljen drugi papir tako da su obe strane biskvita pokrivene sa papirom. Gornju stranu odmah prekriti sa mokrom cistom sudnom krpom i rukama je malo obraditi. Oprezno ukloniti papir i odmah sa donjim papirom uviti u rolnu i ohladiti. Umutiti penasto putar i dodavati postepeno cokoladni puding, na kraju dodati umucen slag i sve dobro izjednaciti.
Ohladjen biskvit filovati cokoladnim filom i oprezno napraviti rolnu. Staviti u frizider 6-8 sati. Prijatno!
Izvor: http://www.gastronomija.info/
Priprema: Secer i zumanjke umutiti dok masa ne posvetli. Umutiti belanjke sa malo soli, dodati 1½ kasiku secera i mutiti dok masa bude dovoljno cvrsta. Zumanjak-masi naizmenicno dodavati brasno i sneg od belanjaka, mesati oprezno sa iskljucenim mikserom da masa ostane penusava. Odvojiti od ove mase 3 velike kasike na stranu. Izmesati kakao i vodu i dodati odvojenoj zutoj masi.
Ugrijati rernu i peci 6 minuta na 200°C na sredini rerne.
Pecen biskvit odmah poklopiti na pripremljen drugi papir tako da su obe strane biskvita pokrivene sa papirom. Gornju stranu odmah prekriti sa mokrom cistom sudnom krpom i rukama je malo obraditi. Oprezno ukloniti papir i odmah sa donjim papirom uviti u rolnu i ohladiti. Umutiti penasto putar i dodavati postepeno cokoladni puding, na kraju dodati umucen slag i sve dobro izjednaciti.
Ohladjen biskvit filovati cokoladnim filom i oprezno napraviti rolnu. Staviti u frizider 6-8 sati. Prijatno!
Izvor: http://www.gastronomija.info/