Sastojci
1 litar negaziranog soka od narandže
4 pudinga od vanile
100 gr šećera
1 posni margarin (250 gr)
100 gr mljevenih lješnika
pakovanje pralina sa okusom narandže (200 gr)
50 gr posne čokolade za kuvanje
keks za podlogu
Priprema:
Skuvati puding u negaziranom soku sa 100 gr šećera. U vruć puding dodati praline i sve izmješati. Kada se ohladi dodati margarin i sve umutiti.
Podijeliti na dva dijela, u u jedan dodati 100 gr mljevenih lješnika i 50 gr sitno rendane čokolade. Posni keks umočiti u sok od narandže, poredati po tacni, pa preko njega staviti fil sa lješnicima, a preko toga preostali fil. Ukrasiti po želji.
Izvor: jakuvam.com
Skuvati puding u negaziranom soku sa 100 gr šećera. U vruć puding dodati praline i sve izmješati. Kada se ohladi dodati margarin i sve umutiti.
Podijeliti na dva dijela, u u jedan dodati 100 gr mljevenih lješnika i 50 gr sitno rendane čokolade. Posni keks umočiti u sok od narandže, poredati po tacni, pa preko njega staviti fil sa lješnicima, a preko toga preostali fil. Ukrasiti po želji.
Izvor: jakuvam.com