Sastojci:
500 g sendvić keksa sa čokoladnim nadjevom
100 ml mlijeka
Nadjev:
400 ml mlijeka
4 žumanjka
125 g šećera
1 vanilija
6 zlica brašna
100 g maslaca sobne temperature
1 naranča ( korica )
Dorada:
400 ml vrhnja za šlag
1 žlica šećera u prahu
1 vanilija
Priprema:
Najprije napravi nadjev tako sto ces 2/3 mlijeka staviti da kuha . U zdjeli dobro izmijesaj zumanjke , secer , vaniliju i brasno , pa na kraju dodaj ostatak mlijeka . U dobivenu smjesu uspi 100 ml vrelog mlijeka i dobro izmijesaj , pa sve ispi u ostatak vrelog mlijeka . Kuhaj uz stalno mijesanje dok se krema ne skuha i zgusne .
Kremu prebaci u siru posudi i pusti da se ohladi . U medjuvremenu kekse prepolovi i maslac pjenasto izradi mikserom . Kalup za srneci hrbat oblozi prozirnom folijom .
Ohladjenoj kremi dodaj izradjeni maslac i naribanu koricu narance , te sve dobro izmiksaj u finu i pjenasu masu .
Polovice keksa lagano namakaj u mlijeko , premazuj pripremljenim nadjevom i slazi jedan do drugoga u pripremljeni kalup . Nakon sto slozis sve kekse , povrsinu premazi sa nadjevom , te prekrij folijom .
recepti.hr