Sastojci za koru: 130 g šećera, 4 jaja + žumance, 120 g brašna, 20 g kakao praha i kašika ulja. Za krem: 400 g džema od kajsija, 500 ml slatke pavlake, 2 kesice šlag fiksa, 100 g šećera u prahu, 7 listova goveđe želatine i 5 kašika soka od kajsija. Za preliv: 130 g crne čokolade, 90 ml slatke pavlake, kašičica meda, list goveđeg želatina i kajsija za ukrašavanje.
Jaja, žumance i šećer mutite mikserom pet minuta, dok se masa ne udvostruči. Dodajte ulje, brašno i kakao, promešajte, sipajte u pleh (30 x 40 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Pečenu koru premestite na malo navlaženu kuhinjsku krpu, urolajte i ohladite. U međuvremenu, slatku pavlaku umutite sa šlag fiksom, želatin omekšajte u hladnoj vodi, a 300 g džema pomešajte sa prah šećerom. Zagrejte sok od kajsija, dodajte oceđen želatin, umešajte šlag i ohladite 15 minuta. Rolat odmotajte, namažite ostatak džema, sipajte 2/3 krema, urolajte i dobro ohladite u frižideru. Za glazuru, čokoladu otopite na pari, dodajte slatku pavlaku, med i oceđen list želatina, promešajte, sklonite s ringle i ohladite. Rolat prelijte čokoladnom glazurom, ukrasite preostalim kremom i kriškama kajsija.
Jaja, žumance i šećer mutite mikserom pet minuta, dok se masa ne udvostruči. Dodajte ulje, brašno i kakao, promešajte, sipajte u pleh (30 x 40 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Pečenu koru premestite na malo navlaženu kuhinjsku krpu, urolajte i ohladite. U međuvremenu, slatku pavlaku umutite sa šlag fiksom, želatin omekšajte u hladnoj vodi, a 300 g džema pomešajte sa prah šećerom. Zagrejte sok od kajsija, dodajte oceđen želatin, umešajte šlag i ohladite 15 minuta. Rolat odmotajte, namažite ostatak džema, sipajte 2/3 krema, urolajte i dobro ohladite u frižideru. Za glazuru, čokoladu otopite na pari, dodajte slatku pavlaku, med i oceđen list želatina, promešajte, sklonite s ringle i ohladite. Rolat prelijte čokoladnom glazurom, ukrasite preostalim kremom i kriškama kajsija.