Za ovu tortu potrebni su vam: maline, šećer, brašno, mleveni bademi, prašak za pecivo, beli goveđi želatin, neslani krem sir, slatka pavlaka, boja za kolače, gotove bele i roze puslice
Potrebno je: 300 g svežih ili smrznutih malina, 3 jaja, prstohvat soli, 75 + 100 g šećera, keseca vanilin šećera, 75 g brašna, 50 g mlevenih badema, kašičica praška za pecivo, 6 listova belog želatina, 500 g neslanog krem sira, 200 + 300 ml slatke pavlake, roze i pink boja za kolače, 30 g gotovih belih i roze puslica i maline za ukrašavanje.
1. Maline operite (odmrznite) i ocedite. Umutite belanca, prstohvat soli i tri kašike hladne vode. Sipajte 75 g šećera i vanilu, dodajte jedno po jedno žumance i postepeno umešajte brašno, mlevene bademe i prašak za pecivo. Testo sipajte u kalup i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
2. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi, a maline ispasirajte kroz cediljku. Oceđen želatin zagrejte u posudi na laganoj vatri, sklonite s ringle, dodajte pire od malina, krem sir umućen sa 100 g šećera i 200 ml šlaga od slatke pavlake.
3. Ohlađenu koru presecite dva puta vodoravno. Na donju koru rasporedite pola količine krema od malina, poklopite drugom korom, malo pritisnite, premažite ostatkom krema i stavite poslednju koru. Tortu ohladite u frižideru minimum tri sata.
4. Mikserom umutite šlag od 300 ml slatke pavlake. U četvrtinu šlaga umešajte roze, a u drugu četvrtinu pink boju za kolače. Tortu okolo namažite pink, a zatim roze šlagom. Belim šlagom nafilujte površinu torte, ukrasite puslicama i malinama i ohladite u frižideru pre serviranja.
Potrebno je: 300 g svežih ili smrznutih malina, 3 jaja, prstohvat soli, 75 + 100 g šećera, keseca vanilin šećera, 75 g brašna, 50 g mlevenih badema, kašičica praška za pecivo, 6 listova belog želatina, 500 g neslanog krem sira, 200 + 300 ml slatke pavlake, roze i pink boja za kolače, 30 g gotovih belih i roze puslica i maline za ukrašavanje.
2. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi, a maline ispasirajte kroz cediljku. Oceđen želatin zagrejte u posudi na laganoj vatri, sklonite s ringle, dodajte pire od malina, krem sir umućen sa 100 g šećera i 200 ml šlaga od slatke pavlake.
3. Ohlađenu koru presecite dva puta vodoravno. Na donju koru rasporedite pola količine krema od malina, poklopite drugom korom, malo pritisnite, premažite ostatkom krema i stavite poslednju koru. Tortu ohladite u frižideru minimum tri sata.
4. Mikserom umutite šlag od 300 ml slatke pavlake. U četvrtinu šlaga umešajte roze, a u drugu četvrtinu pink boju za kolače. Tortu okolo namažite pink, a zatim roze šlagom. Belim šlagom nafilujte površinu torte, ukrasite puslicama i malinama i ohladite u frižideru pre serviranja.
Novosti.rs