Sastojci
Za tijesto:
- 1 dcl mlijeka
- Vrećica suhog kvasca
- 250 g prosijanog brašna
- Pola žličice soli
- korica limuna
- 40 g šećera
- 0,5 dcl zobene kašae
- 0,5 dl maslinovog ulja
za nadjev:
- 200 g mljevenih oraha
- 1 dcl mlijeka
- 0,5 dcl zobene kaše
- 1 žlica kakaa
- 0,5 dcl javorovog sirupa ili 50 g šećera
- Grožđice
Priprema:
Za nadjev orahe brzo prokuhamo u mlijeku i kaši. A zatim dodamo ostatak sastojaka za punjenje.
Za tijesto ulijemo kvasac u mlijeko i ostavimo da se diže. Sve suhe sastojke pomiješamo, zatim na sredini napravimo udubljenje, dodamo ostale sastojke i počnemo mijesiti. Dobivenu smjesu odvoimo na 2 dijela i počnemo valjati tijesto.
Razvaljano tijesto isječemo na manje dijelove, mažemo nadjevom i zarolamo.
Rolate stavimo u podmazanu tepsiju, zatim u pećnicu na 50 ° C da se malo ugrije. Zatim postavite pećnicu na 200 ºC i pecite 20 minuta. Sljedećih 10 minuta temperatura treba biti 175 ºC i posljednjih 10 minuta na 150ºC (pečenje traje ukupno 40 minuta).
veganskakuharija.blogspot.com