Potrebno:keks Kent,1kg jabuka,2Laganini vanil secera,4kasike smedjeg secera,sok od jednog limuna,1kasika ribanog dzumbira,cimet,2Laganini puding od vanilije,2,5dcl vode,2Laganini slag pjene,2dcl mlijeka..
Priprema:jabuke oguliti i izrendati..Dodati im vanil secer i smedji secer ,dodati i limunov sok i sve izmijesati i dinstati na laganoj temperaturi dok nebude isparila polovina jabukovog soka..Dodati zatim dzumbir i cimet i izmijesati..U 2,5dcl vode razmutiti 2 kesice praha za puding pa i to dodati jabukama,mijesati i kuhati dok masa nepostane kremasta..U kalup redati sloj keksa pa sloj krema sa pudingom i jabukama i ponavljati postupak..Dekorisati sa slag pjenom pripremljenom sa 2dcl mlijeka i sa kriskicama jabuke..Posluziti uz kafu i uzivati u blagodatima prirode i jeseni
ANITA MEHIČIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak
Priprema:jabuke oguliti i izrendati..Dodati im vanil secer i smedji secer ,dodati i limunov sok i sve izmijesati i dinstati na laganoj temperaturi dok nebude isparila polovina jabukovog soka..Dodati zatim dzumbir i cimet i izmijesati..U 2,5dcl vode razmutiti 2 kesice praha za puding pa i to dodati jabukama,mijesati i kuhati dok masa nepostane kremasta..U kalup redati sloj keksa pa sloj krema sa pudingom i jabukama i ponavljati postupak..Dekorisati sa slag pjenom pripremljenom sa 2dcl mlijeka i sa kriskicama jabuke..Posluziti uz kafu i uzivati u blagodatima prirode i jeseni
ANITA MEHIČIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak