Ne zaboravi Like and Share

Šampita sa 3 jaja

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
..sa tri jaja. Recept sam prepolovila,jer kad god radim vecu,to jest onu normalnu šampitu,skoro nikad se ne pojede do kraja.I ja odlucim da prepolovim sastojke,za manju tepsijicu.Ispala je nekako taman,i visinom šauma i uopšte kolicinom koja bi zadovoljila želju za njom,da ne ostaje i vuce se višak po frizideru.

Znamo da šampita ne uspijeva svaki put.Zato su potrebna svježa jaja.Ako ste u Sarajevu obavezno naruciti od naših volontera iz 'Pomozi ba' humanitarnog udruženja.Po narudzbi jaja ce vam biti donešena na kucnu adresu a svježa su da svježija ne mogu biti.Kupovinom tih jaja omogucavate održavanje farmi i
porodica koji se bave uzgojem koka nosilja,cija se jaja distribuiraju ljudima dobre volje koji žele pomoci na ovaj nacin .Porodicama  koji su na rubu egzistencije i cija primanja dolaze jedino od prodaje ovih jaja.Jedna školjka košta 6 KM,i možete se direktno obratiti osobi zaduženoj za taj dio /distribuciju jaja na Fejsbuk profil:   https://www.facebook.com/pasinica?fref=pb&hc_location=friends_tab
Ili ako niste na Fejsbuku,obratite se direktno na stranicu udrženja   http://www.pomozi.ba/site/  Posjetom stranice se ujedno možete informirati o njihovom radu,i tok svake akcije pojedinacno.Malo više detalja sa slikama imaju taodjer na svojoj  Fejsbuk stranici :
https://www.facebook.com/pages/Pomozi/222427534556187
:)


POTREBNO za koru:
-3 zumanceta
-3 kasike secera
-3 kasike brasna
-3 kasike ulja
-4 kasike mlijeka
-pola pr za pecivo
-1 vanilin secer

-potrebno za šaum:
- 3 bjelanceta
-medju prstima soli

agda:
- 2,5 šoljice za kafu secera
-1 solica vode

Priprema:
- Sastojke za koru sastaviti,umutiti i peci 10ak min na 200 stepeni
-Odmah staviti agdu da kuha 10ak min
-Ispecenu koru ostaviti da skroz ohladi,za to vrijeme praviti šaum
-Bjelanca lagano umutiti do te mjere da budu cvrsti(da ne mogu ispast iz zdjele)
-Odmah zatim malo po malo dodavati vrucu agdu,konstantno miješati na najvecoj brzini 10ak min,
-Istresti ga na ohladjen biskvit,te poravnati špatulom
-Po želji se može posuti cokolada ai ne mora
-Hladiti u frižideru najmanje par sati pa tek onda služiti

http://isprobanirecepti.weebly.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss