Autor:
Ivana Drčec
Sastojci:
BISKVIT:
2 jaja
10 žlica šećera
malo mlijeka
5 žlica ulja
13 žlica brašna
pol bočice arome badema
3 žlice kakaa
½ pecilnog praška
KREMA:
25 dkg ABC svježeg krem sira
10 dkg šećera u prahu
1 vrećica želatine (goveđe) (otopiti po uputi na pakiranju)
2 dcl slatkog vrhnja (izmiksati u šlag)
5 dkg sitno sjeckane čokolade
10 dkg krokanta
KROKANT:
7,5 dkg šećera
7,5 dkg mljevenih lješnjaka
2 jaja
10 žlica šećera
malo mlijeka
5 žlica ulja
13 žlica brašna
pol bočice arome badema
3 žlice kakaa
½ pecilnog praška
KREMA:
25 dkg ABC svježeg krem sira
10 dkg šećera u prahu
1 vrećica želatine (goveđe) (otopiti po uputi na pakiranju)
2 dcl slatkog vrhnja (izmiksati u šlag)
5 dkg sitno sjeckane čokolade
10 dkg krokanta
KROKANT:
7,5 dkg šećera
7,5 dkg mljevenih lješnjaka
Priprema:
Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom,dodati malo mlijeka,ulje i sve ostalo.
Peći u većem okruglom kalupu i hladnu po šabloni izrezati u obliku srca.
Za kremu sve dobro izmiksati i staviti na biskvit.
Za krokant rastopiti šećer poput karamela i dodati lješnjake i sve dobro izmiješati.
Rasporediti na masni papir i ostaviti da se ohladi.
Hladno malo usitniti.
Peći u većem okruglom kalupu i hladnu po šabloni izrezati u obliku srca.
Za kremu sve dobro izmiksati i staviti na biskvit.
Za krokant rastopiti šećer poput karamela i dodati lješnjake i sve dobro izmiješati.
Rasporediti na masni papir i ostaviti da se ohladi.
Hladno malo usitniti.
abcsir.com