Ne zaboravi Like and Share

ISPROBAJTE PRIRODAN LIJEK IZ VAŠE KUHINJE: Riješite se loše probave, grčeva, štucanja, prehlade…

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...



Primjena jabukovog sirćeta je široka, od liječnja štucavice do ublažavanja simptoma prehlade, dok neki u njemu pronalaze pomoć i kada su u pitanju ozbiljnija stanja poput dijabetesa, raka, srčanih problema, visokog holesterola i debljine.


Doznajte osam sjajnih načina na koje možete iskoristiti jabučno sirće!



1. Stomačne tegobe
Ako je bakterijska infekcija uzrok vašeg proljeva, jabučno sirće može pomoći zahvaljujući svojim antibakterisjkim svojstvima. Štaviše, sadrži pektin koji pomaže kod ublažavanja crevnih grčeva. Pomiješajte jednu ili dve kašičice u čaši vode i popijte.

2. Štucanje
Uzmite kašičicu jabukovog sirćeta. Njegova kiselost može zaustaviti štucanje.

3. Probavne smetnje
Popijte ga pre jela, posebno ako je u pitanju hrana zbog koje ćete kasnije zažaliti. Pokušajte s ovim narodnim lijekom: u čašu tople vode dodajte kašićicu sirćeta i kašićicu meda i popijte 30 minuta pre obroka.

4. Začepljen nos
Pomiješajte kašićicu jabukovog sirćeta u čaši vode i popijte. Tako ćete olakšati prohodnost sinusa.

5. Upala grla
Čim osetite peckanje u grlu, posegnite za jabukovim sirćetom i sprečite širenje infekcije. Većina bakterija neće preživeti u kiseloj sredini. Dovoljno je pomešati 1/4 šoljice jabukovog sirćeta s 1/4 šoljice tople vode i ispirati grlo svakih sat vremena.

6. Iscrpljenost
Fizički napor, a ponekad i preterani stres, uzrokuju da se mliječna kiselina izgradi u telu, što uzrokuje umor. Zanimljivo, amniokiseline iz jabukovog sirćeta djeluju kao “protivotrov”. Jabukovo sirće sadrži kalijum i enzime koji mogu ublažiti osećaj umora. Sljedeći put kada osetite umor, dodajte kašićicu ili dvije jabukovog sirćeta u čašu vode i popijte.

7. Grčevi u nogama
Ovaj stari narodni lijek vredi isprobati: dodajte 2 kašičice jabukovog sirćeta i malo meda u čašu vode i popijte kako biste olakšali noćne grčeve u nogama.

8. Izbjeljivanje zuba
Ujutru isperite grlo jabukovim sirćetom, jer on pomaže da se uklone mrlje, izbijele zubi i unište bakterije u ustima. Nakon ispiranja usta, zube operite na uobičajeni način.

(Doznajemo.com/Alo.rs)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss