Ne zaboravi Like and Share

Savjeti za uzgoj fuksije

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...


Fuksija je biljka iz porodice Onagraceae čije se izvorno stanište nalazi na području srednje i južne Amerike te Novog Zelanda. Postoji oko 2.000 vrsta, a poznato je kako najbolje uspijeva na šumovitim predjelima. Fuchsia (fuksija) pomalo je starinska cvjetna lončanica, koja u posljednje vrijeme ima sve više uzgajivača.


Prikladna je za uzgoj u sobi i u vrtu. Ljubitelji cvijeća često se tuže da im zvonoliki, lijepo obojeni cvjetovi i pupovi opadaju. Tome će izbjeći ako u drugoj polovici svibnja biljku ukopaju vani, u vrtu, na polusjenovitom mjestu.

U slučaju da ih odlučite držati i dalje u kući, čak i za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci bilo bi najbolje staviti ih s vanjske strane prozora okrenutog prema istoku, ili sjeveroistoku.

Poznato je kako traže puno vode i prije svega nadohranjivanje za vrijeme visokih temperatura. Za vrijeme niskih temperatura najbolje ih je držati u prostoriji koju ne grijete. Kada dođe proljeće pripremite se za presađivanje.

Njezini cvjetovi mogu biti bogatiji, ili jednostavniji s kombinacijom bijele i crvene boje te ljubičasto – plavih tonova. Što se tiče razmnožavanja ona to čini preko reznica, stoga bi bilo najbolje uzgajati mlade sadnice.
Preporuči
(savjetnica.com )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss