KORA 7bjelanjaka 7 kasikasecera 300 gr sjeckanih orasa 100 gr sjeckanih datula(hurme) 100 gr grozdjica 3 supene kasike brasna 1/2 pr. za pecivo
KREMA 7zumanjaka 7 kasika secera 100 gr cokolade 250 g rputera
DEKORACIJA 300 ml slaga
PRIPREMA:7 bjelanjaka umutiti dobro sa 7 kasika secera.Mutiti negdje oko 15 min.
Grozdjice potopiti malo u vodu.Poslije ih dobro posusiti.Orase samljeti na malo krupnije.
Datule isjeckati na sto sitnije.
Od 3 kasike brasna oduzeti 1 i posuti po datulama.Posto su datule jako ljepljive trebate ih malo pomijesati sa brasnom.
Sad mikser ostavite sa strane i uzmite zicu ili kasiku.
U smjesu od bjelanjaka dodajte prvo orahe,pa datule pa grozdjice i na kraju 2 kasike brasna koje ste pomjesali sa pola pr. za pecivo.
Staviti u pleh velicine 30x 25 da se pece.
Peci samo 8 min.Iskljuciti pec i ostraviti jos 12 min u peci.Koru ostaviti da se potpuno ohladi.
7 zumanjaka umutiti sa 7 kasika secera i kuhati na pari.Kad ste skuhali jos u toplo dodati cokoladu.
Ka se potpuno ohladi dodati puter i napraviti kremu.
Kore presjeci na 2 djela po duzini.
Sad staviti prvu koru i preko nje kremu.
Drugu koru i preko nje kremu.
Od ove smjese necete dobiti puno kreme,ali bitno je da premazete vise prvu koru,a drugu manje jer preko nje dolazi slag.
ADEMA HADZIC
https://www.facebook.com/laganini.vispak