Za 4 tanke kore:
6 jaja
6 kasika secera
4 kasike brasna
3 kasike kakao praha
Odvojite žumanca od bjelanaca, bjelanca umutite sa 6 kašika šećera, kad se umute u snijeg, dodajete polako žumnce i miješate mikserom. U drugu posudu pomiješate 4 kašike brašna i 3 kašike kakaa, i dodate u smjesu, pa ručno umutite. Od ove smjese ispečete 4 tanke kore, u kalupu za kolače, kalup obložite pek papirom za svaku koru posebno. Kore se peku na temperaturi od 180 stepeni po otprilike 15 minuta.
Fil I:
800 ml mlijeka
2 laganini pudinga od čokolade
6 kašika šećera
klub mliječna čokolada
250 gr margarina
200gr šećera u prahu
600 ml mlijeka staviti na platu da provrije sa 6 kašika šećera, u preostalih 200 ml mlijeka umutite puding, kad mlijeko provrije, zakuhajte smjesu od pudinga i miješajte dok se ne zgusne. U vreo puding dodajte klub mliječnu čokoladu, i miješajte dok se ne istopi. Puding prekrijete prozirnom folijom da se ne stvara kožica. U drugu posudu umutite margarin sa šećerom u prahu, pa u to dodajte ohladjen puding, i miješate mikserom dok se ne sjedini.
Fil II:
500 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
U kalup u kojem ste pekle torte slažite vašu tortu.
Prva kora pa red slatke pavlake pa red fila sa pudingom, na kraju poklopite zadnjom korom i ostavite kolač u frižideru na 2h. Svaku koru isprskajte sa mlijekom.
Poslije 2h, izvadite tortu iz frižidera, pa je okrenite na tacnu.
Ostatkom slatke pavlake premažite tortu i ukrasite po želji.
SELVEDINA MURATOVIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak
6 jaja
6 kasika secera
4 kasike brasna
3 kasike kakao praha
Odvojite žumanca od bjelanaca, bjelanca umutite sa 6 kašika šećera, kad se umute u snijeg, dodajete polako žumnce i miješate mikserom. U drugu posudu pomiješate 4 kašike brašna i 3 kašike kakaa, i dodate u smjesu, pa ručno umutite. Od ove smjese ispečete 4 tanke kore, u kalupu za kolače, kalup obložite pek papirom za svaku koru posebno. Kore se peku na temperaturi od 180 stepeni po otprilike 15 minuta.
Fil I:
800 ml mlijeka
2 laganini pudinga od čokolade
6 kašika šećera
klub mliječna čokolada
250 gr margarina
200gr šećera u prahu
600 ml mlijeka staviti na platu da provrije sa 6 kašika šećera, u preostalih 200 ml mlijeka umutite puding, kad mlijeko provrije, zakuhajte smjesu od pudinga i miješajte dok se ne zgusne. U vreo puding dodajte klub mliječnu čokoladu, i miješajte dok se ne istopi. Puding prekrijete prozirnom folijom da se ne stvara kožica. U drugu posudu umutite margarin sa šećerom u prahu, pa u to dodajte ohladjen puding, i miješate mikserom dok se ne sjedini.
Fil II:
500 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
U kalup u kojem ste pekle torte slažite vašu tortu.
Prva kora pa red slatke pavlake pa red fila sa pudingom, na kraju poklopite zadnjom korom i ostavite kolač u frižideru na 2h. Svaku koru isprskajte sa mlijekom.
Poslije 2h, izvadite tortu iz frižidera, pa je okrenite na tacnu.
Ostatkom slatke pavlake premažite tortu i ukrasite po želji.
SELVEDINA MURATOVIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak