Ne zaboravi Like and Share

INTERKONTINENTAL TORTA

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

Sastojci

Za koru:

15 bjelanjaka
15 kašika šećera
21 kašika mljevenih oraha
12 kašika brašna

Krema:

15 žumanjaka
20 kašika šećera
15 kašika brašna
1 l mlijeka
400 g margarina
300 g mljevenih oraha
300 g čokolade za kuhanje
100 g bijele čokolade

Dekorcija:

500 ml vrhnja za šlag


Priprema


1:Umutiti 5 bjelanjaka sa 5 kašika šećera u čvrst snijeg, tome dodati 4 kašike brašna i 7 kašika oraha. Sve polako izmiksati. Smjesu izliti u kalup i peći na 180 C oko 20 minuta. Ovaj postupak ponoviti da na karaju dobijete 3 jednake kore.

2: Umutiti žumanjke sa šećerom da bude pjenasto. Dodati brašno i mlijeko (oduzeti 0,1 l za kremu), a preostalo mlijeko staviti da se kuha. Kad mlijeko prokuha sipati žumanjke i skuhati fil.
3: Kad se fil ohladi dodati margarin i sve skupa sjediniti.
4: Fil podijeliti na 3 jednaka dijela. U jedan dio staviti otopljenu čokoladu, u drugi dio otopljenu bijelu čokoladu i u treći staviti orahe.
5: Slagati tortu slijedećim redom: kora-tamna krema, kora bijela krema, kora krema sa orasima. Dekorisati sa vrhnjem za šlag.

Recepti.com

AUTOR:Minela Ssrednje30 osoba90 min
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss