Ne zaboravi Like and Share

Kajmak baklava

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...


1 pakovanje jufke (kore za pitu)

Fil:

4 jaja
1 casa secera (250 gr.)
1 casa ulja (250 ml.)
1 casa kajmaka
100 gr. kokosovog brasna
1 prasak za pecivo
1 casa mljeveni ili sjeckani oraha
100 gr. cokolade

Agda:

1 kg. secera
1 l. vode

Prvo skuhajte agdu i ostavite da se hladi jer toplu agdu zaljevate hladnom agdom.

Mikserom izmutite jaja,secer,ulje,i pavlaku.

Dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo.

Cokoladu otopite i dodajte orasima pa to fino izmjesajte.

Uzmite 3 lista jufke i stavite jedan na drugi.

Oko pedalj sirine rasporedite orahe pomjesane sa cokoladom pa premazite filo.

Motajte u rolate i redajte u nauljenu tepsiju.

Poprscite sa uljom i pecite na 350 F - 180 C.

Kad baklava pocne dobivat boju smanjite malo temperaturu.

Pecenu baklavu lagano isjecite da jufka previse ne ispuca pa zalite hladnom agdom.

Ja sam sjekla kad se ispekla jer je fil rijedak pa sam se bojala da ne iscuri vani.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss