Sastojci za podlogu:
100 gr jafa keksa
50 gr keksa sa kakaom
50 gr mljevenih oraha
100 gr maslaca sobne temperature
Sastojci za krem:
500 gr krem sira
2 dcl vrhnja za slag
50 gr bijele cokolade
50 gr secera u prahu
2 vanil secera
10 gr zelatina (Goveđi )
maline
Za dekoraciju:
jagode, maline, bijela cokolada i listici mente
Priprema:
Sastojke za podlogu samljeti i sjediniti. Dodati maslac i zamijesati smjesu koju potom treba rastanjiti na dno kalupa.
Zelatinu potopiti u malo vode da nabubri.
Izmiksati vrhnje sa secerom i vanil secerom, otopiti na pari bijelu cokoladu pa je dodati vrhnju.
Zatim dodati i sir, sve sjediniti i dodati zelatinu otopljenu na niskoj temperaturi.
Pola krema istresti preko podloge zatim poredati maline, pa drugu polovinu krema.
Dekorisati poslije hladjenja.
Prijatno!
Autor: Anita Mehicic