Sastojci:
0,5 l mlijeka
10 gr zelatina (Goveđi želatin)
0,5 l vrhnja za slag
4 vanil secera
50 gr secera
100 gr przenih, mljevenih ljesnika
100 gr mljevenih napolitanki sa ljesnjakom
maline
slag pjena
Priprema:
Zelatinu staviti da nabubri, prema uputstvu.
Mlijeko staviti da zavrije zajedno sa secerom i vanil secerom.
Skinuti sa sporeta i dodati zelatinu.
Kada se otopi, ohladiti nekoliko sati u frizideru.
Vrhnje za slag umutiti, dodati ohladjenu masu i sve mikserom sjediniti.
Ljesnjake i napolitanke pomijesati i u kalup stavljati sloj pripremljene mase, zatim posuti sa ljesnjacima i napolitankom, staviti nekoliko malina i ponoviti postupak dok se sastojci nepotrose.
Dekorisati sa slag pjenom i malinama.
Ostaviti nekoliko sati u frizider da se torta fino stegne, a potom je isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!
Autor: Anita Mehicic