MLIJEČNE KOCKE
Sastojci:
Biskvit
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
1 Laganini vanilin šećer
1 Laganini prašak za pecivo
4 Master kašike kakaa
6 kašika vruće vode
Velika čaša mlijeka za prelijevanje pečenog biskvita
Čokoladni preljev
10 dkg mliječne čokolade
10 dkg Club čokolade za kuhanje
5 kašika mlijeka
4 kašike šećera u prahu
15 dkg margarina
Krema
1 l mlijeka
7 kašika Laganini gustina
4 kašike šećera
1 Laganini vanilin šećer
15 dkg margarina
10 dkg šećera u prahu
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka te mikserom umiješati žumanjke i šećer. Postepeno dodavati sve ostale sastojke, zatim na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u velikom limu na papiru za pečenje 25 minuta na 180ºC. Pečeni biskvit prevrnuti iz lima, skinuti papir za pečenje, ohladiti ga i potom prerezati uzdužno na dva identična dijela (dvije kore).
Krema: Od predviđene količine mlijeka odvojiti oko 1,5 dl i pomiješati to s gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće ukuhati gustin s mlijekom i šećerom. Kuhajti dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješajti izrađeni margarin sa šećerom u prahu.
Čokoladni preljev: Pomiješati čokoladu, margarin, šećer i mlijeko te staviti na laganu vatru i miješati dok se sastojci ne sjedine.
Prvi dio biskvita natopiti mlijekom, premazati bijelom kremom, preko nje rasporediti čokoladni preljev, prekriti drugim dijelom biskvita i ponoviti postupak.
Napravljen kolač staviti u hladnjak na hlađenje. Ohlađen je spreman za posluživanje.
ADEMA HADŽIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak
Sastojci:
Biskvit
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
1 Laganini vanilin šećer
1 Laganini prašak za pecivo
4 Master kašike kakaa
6 kašika vruće vode
Velika čaša mlijeka za prelijevanje pečenog biskvita
Čokoladni preljev
10 dkg mliječne čokolade
10 dkg Club čokolade za kuhanje
5 kašika mlijeka
4 kašike šećera u prahu
15 dkg margarina
Krema
1 l mlijeka
7 kašika Laganini gustina
4 kašike šećera
1 Laganini vanilin šećer
15 dkg margarina
10 dkg šećera u prahu
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka te mikserom umiješati žumanjke i šećer. Postepeno dodavati sve ostale sastojke, zatim na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u velikom limu na papiru za pečenje 25 minuta na 180ºC. Pečeni biskvit prevrnuti iz lima, skinuti papir za pečenje, ohladiti ga i potom prerezati uzdužno na dva identična dijela (dvije kore).
Krema: Od predviđene količine mlijeka odvojiti oko 1,5 dl i pomiješati to s gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće ukuhati gustin s mlijekom i šećerom. Kuhajti dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješajti izrađeni margarin sa šećerom u prahu.
Čokoladni preljev: Pomiješati čokoladu, margarin, šećer i mlijeko te staviti na laganu vatru i miješati dok se sastojci ne sjedine.
Prvi dio biskvita natopiti mlijekom, premazati bijelom kremom, preko nje rasporediti čokoladni preljev, prekriti drugim dijelom biskvita i ponoviti postupak.
Napravljen kolač staviti u hladnjak na hlađenje. Ohlađen je spreman za posluživanje.
ADEMA HADŽIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak