Potrebno za podlogu:200gr kakao keksa ili keksa po Vasoj zelji i 100gr omeksalog maslaca.
Za krem:2,5dcl vrhnja za slag,2Laganini vanil secera,500gr mascarpone sira,2kasike secera u prahu,1kesica zelatine fix.
Za orange dio u sredini torte:200gr mljevene narandze,0,5dcl soka od narandze,2lista zelatine.
Za preliv preko torte;1kesica prozirnog preliva za tortu i 2,5dcl soka od narandze.
Priprema:keks samljeti i dodati mu omeksali maslac,sjediniti i ravnomjerno rasporediti po dnu kalupa..Izmiksati vrhnje za slag sa secerom i vanil secerom,dodati sir i zelatinu fix te miksati nekoliko minuta da se sastojci dobro uvezu..Narandze oguliti,isfiletirati i samljeti..U 200gr mljevene svjeze narandze,dodati pola dcl svjeze cijedjenog soka i staviti da prokuha..Listove zelatine potopiti u hladnu vodu i kada nabubre dodati ih u narandzu...Istresti u duboki tanjir i pustiti da se stegne..Preko podloge sipati jedan dio krema pa staviti stegnuti dio sa narandzom pa ostatak krema..Ohladiti i preliti sa prelivom koji smo pripremili tako sto smo iscijedili 2,5dcl soka od narandze i u njega dodali sadrzaj iz kesice za preliv..Kuhati na laganoj temperaturi dok nepocne da se zgusnjava..Malo prohladiti i istresti preko torte..Ohladiti i dekorisati tortu sa Laganini slag pjenom
ANITA MEHIČIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak