Biskvit
9 jaja
9 kasika secera
7 kasika brasna
3-4 kas kakao
5oml ulja
5oml mlijeka
Umutiti jaja sa secerom, polako dodavati ostale sastojke, masu podjeliti u dva oblika velicine 22cm i 18 cm, zajedno ispeci, podjeliti na 3,4 dijela vodoravno,,,,
Fil
4 Laganini podinga od cokolade ili vanilije
1l mlijeka
15ogr cokolade
6-7 kasika secera
25ogr margarina
Skuhati puding u mlijeku sa secerom, dodati istopljenu cokoladu, u ohladjeno umucen margarin,,,,
Ukrasiti tortu sa 3-4 kesice slaga Laganini
Tortu mozete praviti sa biskvitom i filom po vasoj zelji,,,,,
JASMINKA KADRISPAHIĆ
vispak
9 jaja
9 kasika secera
7 kasika brasna
3-4 kas kakao
5oml ulja
5oml mlijeka
Umutiti jaja sa secerom, polako dodavati ostale sastojke, masu podjeliti u dva oblika velicine 22cm i 18 cm, zajedno ispeci, podjeliti na 3,4 dijela vodoravno,,,,
Fil
4 Laganini podinga od cokolade ili vanilije
1l mlijeka
15ogr cokolade
6-7 kasika secera
25ogr margarina
Skuhati puding u mlijeku sa secerom, dodati istopljenu cokoladu, u ohladjeno umucen margarin,,,,
Ukrasiti tortu sa 3-4 kesice slaga Laganini
Tortu mozete praviti sa biskvitom i filom po vasoj zelji,,,,,
JASMINKA KADRISPAHIĆ
vispak