Sastojci za koru:
5 zumanaca
2 kasike secera
1 kasika brasna
1 kasike ulja
1 kasika mlijeka
malo praska za pecivo
Sastojci za krem:
5 bjelanaca
200 gr secera
0,5 dcl vode
vanilin secer
Priprema:
Umutiti zumanca sa secerom, dodati preostale sastojke za koru, sjediniti ih i ispeci na 175 C 10-ak minuta u prethodno zagrijanoj pecnici.
Pomijesati vodu,secer i vanil secer.
Staviti da se kuha dok se secer ne otopi i pocne da se lagano zgusnjava.
Umutiti bjelanca i sipati lagano sirup u njih.
Miksati dok se smjesa ne ujednaci (smjesa treba da postane jako gusta pri kraju, tako da se teze okrecu zice od miksera).
Potom smjesu staviti preko kore, ohladiti i ukrasiti po zelji.
Prijatno!
Autor:Anita Mehicic
http://tortekolaci.com/