Ne zaboravi Like and Share

Torta od Krušaka

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...


Sastav:

Tijesto:
175 g maslaca,
150 g šećera,
200 g brašna,
2 žličice praška za pecivo,
2 žličice đumbira u prahu,
3 jaja,
malo maslaca za kalup


Nadjev:
500 g krušaka,
25 g maslaca,
žličica tamnog šećera;
šećer u prahu za posipanje


Priprema:
Maslac pomiješajte sa šećerom i pjenasto umutite. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i umiješajte u kremu od maslaca i šećera. Dodajte jaja i đumbir te umijesite glatko tijesto.

Kalup za torte promjera 22 cm namastite maslacem pa ulijte pripremljeno tijesto.

Kruške ogulite, narežite na četvrtine, odstranite koštice i potom narežite na tanje kriške. Ravnomjerno ih složite na tijesto i pospite tamnim šećerom. Komadiće maslaca rasporedite po kruškama.

Stavite u pećnicu ugrijanu na 180°C i pecite otprilike sat, dok se kolač ne ispeče.

Tortu izvadite iz kalupa, narežite na kriške, pospite šećerom u prahu i po želji poslužite s umakom od vanilije.

Doznajemo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss