Autor:
Nikoola Livančić
Sastojci:
Podloga:
- 150 gr keksa (pettite beure)
- 60 gr maslaca
- 65 gr šećera
- prstohvat soli
Fil 1:
- 400 gr ABC sira
- 350 gr ricotte
- 4 jaja
- 1 štapić vanilije ili žličica exrakta vanilije
- korica limuna
- 200 gr šećera
Fil 2:
- 450 ml milerama
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
Fil 3:
- 400 gr malina
- 1 i 1/2 vrećica želatina fix-a ( 30 gr) (goveđa)
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Kekse (zdrobljene-smrvljene), pomiješaj sa maslacem, šećerom i soli.Utisni u kalup za tortu.ABC sir i ricottu izmiksaj i miksajući dodavati jedno po jedno jaje, šećer i vaniliju.Istresti na podlogu od keksa( u lim za tortu) i peći 45 minuta na 180 stupnjeva.Mileram, 3 žlice šećera i vanilin šećer izniksati, kada je torta sa filom br.1 pečena izliti na tortu i vratiti u pećnicu još 10 minuta.Kada se torta ohladi izliti na nju fil br.3 (maline izblendamo-štapnim mikserom, dodamo želatina fix, kada postane gusto i vanilin šećer)Ostaviti u hladnjaku preko noći ( sve se događa u kalupu za tortu, koji skinemo, tj. obruč, prije no što tortu poslužimo)
abcsir.com