Ne zaboravi Like and Share

Turske pogačice

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

Sastojci

Za tijesto:

500 g mekog brašna
1/2 kockice svježeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Za fil:

400 g mljevnog mesa
1 glavica crnog luka
2 crvene paprike
150 g paradajz pelata
1 kašika sjeckanog prešuna
malo suhog začina
malo ulja


Priprema
1: U dublju posudu sjediniti 100 ml mlakog mlijeka, svježi kvasac, kašičicu šećera i malo brašna, dobro izmješati pa ostaviti na toplom da stoji. U drugu posudu sjediniti polovicu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, ulje i malo soli. Ručno miješati, a zatim dodavati preostalo brašno mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto. Umiješano tijesto ostaviti da nadođe. Fil: Crni luk i crvenu papriku isjeći na kockice. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti. Zatim dodati mljeveno meso i pržiti ga dok ne promijeni boju. Dodati pelat paradajz po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem dolivajući pomalo vodu po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Na kraju dodati peršun i promiješati. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Potom ga isjeći na krugove prečnika 15 cm. Na polovinu svakog kruga staviti kašiku fila, a zatim preklopiti praznom polovinom tijesta te krajeve zavrnuti da se slijepe. Oblikovane pogačice pržiti na vrelom ulju najprije sa jedne, a onda sa druge strane dok ne porumene.

Recepti.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss