Sastojci:
Kora:
- 5 kom jaja
- 180 g šećera
- 100 g brašna
- 30 g goveđa gustina
- 30 g kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 50 g margarina/putera
Fil:
- 30g želatina,
- 400ml vrhnja,
- 100g ABC sira,
- 200g šećera,
- 500g bobičastog voća ili nekog drugog po želji.
Priprema:
Ispeci koru i prepoloviti je na dvije. Jednu koru isijeci na trake( duge trokutove). Želatin potopiti u 1dl soka ili vode. Zatim ga pomiješati s vrhnjem te im dodati ABC sir i miješati lagano mutilicom ručno. Dodati šećer i malo voća.Stavimo koru (neisječenu) na podlogu, fil koji smo ohladili u frižideru u dubljoj zdjeli, istresti na koru i to tako da samo prevrnemo zdjelu te da fil zadrži oblik zdjele. Preko toga redati isječene dijelove druge kore,na kraju u sredinu staviti voće. Prijatno!
Autor:
Safeta Momkovic
abcsir.com