Idealna poslastica kada želimo nešto ukusno, a nemamo mnogo vremena za pripremu komplikovanih kolača i torti.
Imate iznenadne goste ili ste u škripcu s vremenom, a želite ukusnu poslasticu - ovo je idealan recept za vas.
Evo recepta za brzu čokoladnu tortu.
Sastojci za tortu:
- 30 g kakao praha
- 90 g brašna
- malo soli
- pola kašičice praška za pecivo
- 20 g šećera ili prstohvat stevije (imajte na umu da je stevija daleko slađa od šećera i da vam treba znatno manja količina)
- 6 kašičica kokosovog ili biljnog ulja
- 80 ml mleka po izboru (pirinčano, kravlje, bademovo)
- pola kašike ekstrakta vanilije
Način pripreme:
Pomešajte suve sastojke. Potom dodajte tečne i sve dobro pomešajte. Smesu stavite u manji kalup za torte i pecite oko 14 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ukoliko želete da je dekorišete, čokoladna glazura je idealno rešenje.
Izvor: Zadovoljna.hr, Stvarukusa