Kora:
- 6 dcl vode
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 80 g kokosovog brašna
Sve sastojke sjediniti i speći koru u velikom četvrtastom plehu. Peći na 180 stepeni. Pečene i ohlađene kore presjeci po dužini tako da dobijemo 3 trake.
Fil:
- 600 ml vode
- 2 pudinga od čokolade
- 100 g čokolade za kuvanje
- 8 kašika šećera
- 125 g margarina
Po želji možere dodati mljevene plazme ili sjeckanog lješnika.
U vodi i mlijkeu skuvati puding pa dodati čokoladu i miješati dok se ne istopi.
U ohlađen fil dodati pjenasto umućen margarin sa malo prah šećera
I po želji i ukusu dodati plazme ili lješnika.
Filovati trake i posuti kokosom.
U vodi i mlijkeu skuvati puding pa dodati čokoladu i miješati dok se ne istopi.
U ohlađen fil dodati pjenasto umućen margarin sa malo prah šećera
I po želji i ukusu dodati plazme ili lješnika.
Filovati trake i posuti kokosom.
Prijatno!
Recept od: Vesna Radić