Ne zaboravi Like and Share

Prirodno liječenje žgaravice

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

Žgaravica je osjećaj žarenja koji se širi iz želuca ili donjeg dijela prsišta prema vratu. Najčešće je uzrokovana konzumiranjem određene vrste hrane. Žgaravica se može kontrolirati pravilnom prehranom (do pet manjih obroka dnevno koji neće opteretiti želudac) i izbjegavanje peciva od bijelog brašna. Također jake začine poput papra, paprike i luka je dobro zamijeniti dodatcima jelu koji poboljšavaju probavu poput: mirodije, lovora, majčine dušice, majorana i ružmarina. S obzirom da proces probave počinje još u ustima, hranu bi trebalo dobro sažvakati i ne konzumirati previše topla ili hladna jela. Savjetuje se izbjegavanje obroka neposredno prije odlaska na počinak, a ako se žgaravica javlja noću, ležanje na lijevom boku može ublažiti tegobe.
Od prirodnih lijekova savjetujemo čaj od lanenog sjemena i crnog gaveza, te čaj od đumbira i limuna.

Čaj od lanenog sjemena i crnog gaveza

U posudi zdrobiti osušen korijen crnog gaveza i pomiješati ga sa lanenim sjemenom. Mješavinu preliti sa  hladnom kamilicom te ostaviti da odstoji sat vremena. Povremeno čaj pomiješati sa drvenom žlicom. Čaj ocijediti i piti ga nezaslađenog 2-3 čaše dnevno pola sata prije obroka.

Čaj od đumbira i limuna

Žličicu suhog đumbira izmrviti u posudi i preliti sa 2,5 dl ključale vode. ostaviti da se ohladi te dodati svježe cijeđeni sok od jednog limuna. Dnevno piti 3-4 čaše mlakog nezaslađenog tijekom tjedan dana. Čaj se konzumira nakon jela (nikako na prazan želudac) te se ne preporučuje djeci mlađoj od šest godina.
Recepti-svijeta.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss