Ne zaboravi Like and Share

MILKA KOCKE S MAKOM!!

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...


Stavila sam pred sebe "Sladoled kocke od maka sa belom čokoladom" by vanylica & "Kremaste mak kocke" by TANJA1234. Dođe mi razmažena :-) mama sa željama i prohtjevima da ona hoće puno bijele čokolade u pjenastoj kremici (ali da je deblji sloj kreme od biskvita po mogućnosti) itd. I kaj sad? Eto kaj...

Sastojci
biskvit s makom (x 2)
3 bjelanca
3 žlice šećera
50 g mljevenog maka
1 krcata žlica oštrog brašna
1 kavena žličicapraška za pecivo

Bijeli biskvit
3 bjelanca
3 žlice šećera
3 žlice mekog brašna
2 žlice ulja
1 kavena žličica praška za pecivo


Krema700 ml mlijeka
200 g bijele Milke
100 g šećera
6 - 9 žumanaca (koliko vam ih ostane)
1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja
2 žlice oštrog brašna
250 ml slatkog vrhnja
4 listića goveđe želatine


Priprema:
Za biskvit od maka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i još kratko tući. Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom. Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C – paziti da kore ostanu svijetle! Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, bijelom korom.
U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zahuhati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.
Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.


Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu. Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore – bijela ide u sredinu. Po želji preliti bijelom čoko glazurom (ali Milka ne funkcionira najbolje u ulozi glazure) ili posipati makom.
Ohladiti preko noći, sutradan uživaaaati

www.coolinarika.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss