Ne zaboravi Like and Share

Panj torta – original

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Istraživala sam francuske blogove baš da bih pronašla onaj pravi recept i podelila sa vama. Mogu ja vama reći da ovakvu niste jeli,…čokoladni krem u kojem se osete karamelizovani orasi, ali tako sitno samleveni da se tope u ustima… Morate da probate da je napravite na ovaj način!
Pravila sam pola mere i bilo mi je sasvim dosta za porodicu, ali ako pravite za slavlje obavezno duplo.
Kora:
  • 6 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
Krem:
  • 6 žumanaca
  • 5 kašika šećera
  • 250 gr putera
  • 200 gr šećera u prahu
  • 150 gr jake, crne čokolade
Još:
  • 50 gr šećera ( ja sam stavila 2,5 kašike )
  • 50 gr oraha ( ja sam stavila punu šaku )

Priprema:
Rernu uključite da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca uz dodavanje šećera.
Mutiti dok se šećer ne otopi.
Dodati zatim mlevene orahe i brašno i lagano umešati sve zajedno.
U pleh od rerne staviti papir za pečenje ispod kojeg smo pleh premazali uljem. ( slika )
Istresti smesu i peći 15 minuta.
Pečenu koru odmah uviti u mokru krpu i ostaviti da se hladi.
Lako ćete saviti jer je kora baš mekana.
Na paru skuvati žumanca i šećer.
Kuvati otprilike 15 minuta.
Skloniti pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se hladi.
Za to vreme otopiti šećer ( onih 50 gr ) pa dodati orahe i sve istresti na podmazan pleh i ostaviti da se hladi. ( slika )
Orasi će se brzo ohladiti, pa je potrebno samleti ih na sitnu rešetku, da bude fino mleveno.
Ulupati  margarin sa šećerom u prahu pa mu dodati ohladjen krem sa čokoladom i miksirati.
Dodati na kraju mlevene karamelizovane orahe pa sve izmešati.
Odmotati koru pa naneti 3/4 fila, uviti rolat i ostatkom fila namazati rolat okolo.
Po želji dodatno dekorisati.
Panj tortu držati u frižideru 2h pa je onda možete poslužiti.
brzikolaci.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss