Ne zaboravi Like and Share

Ljekovita svojstva šumske jagode

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

Od svih vrsta jagode, kao lijek je najbolje koristiti šumske jagode, koje cvjetaju u mjesecu maju. Jagode imaju ljekovita svojstva, pored bogatog i osvježavajućeg okusa, jagoda je zdrava za naš organizam.

Jagode pojačavaju apetit, smiruju probavu i arterije. Također, osobe koje pate zbog hemoroida ili prevelike tjelesne mase, trebaju da se liječe dijetom od jagoda. Dijeta od jagoda se izvodi tako da se svaki dan pojede oko jedan kilogram jagoda, a uz to samo laganu hranu tijekom dana. Zimi ovu dijetu možete koristiti sa skuhanim jagodama.




Čaj od jagode je također ljekovit, a pravi se od lista jagode, najbolje lista sakupljenog prije cvjetanja jagoda. Ovaj čaj pomaže kod stomačnih tegoba i ženskih bolesti.

Jagoda u sebi sadrži vitamine C i A, vlakna, folnu kiselinu, željezo i bioflavon. Sve ove tvari u našem organizmu djeluju antikancerogeno, a pored toga jagoda je dobra protiv probavnih smetnji, a list i korijen biljke se koriste kao lijek protiv kostobolje.

Svježe ubrana jagoda se može iskoristiti kao sredstvo za ublažavanje posljedica opeklina na koži.




Jagoda je dobra za žene koje imaju problema sa cirkulacijom. Žene koje imaju problema sa cirkulacijom, trebaju da konzumiraju jagode. Osim što smanjuju umor, jagode su dobre za pročišćavanje krvi u organizmu, ubrzavanje cirkulacije, a odličan su izvor vitamina A i C. Vitamin C igra značajnu ulogu u borbi protiv celulita.

narodnilijek.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss