Ne zaboravi Like and Share

Soda bikarbona – važnost i primjena

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Natrijev bikarbonat prirodni je spoj koji biste trebali pobliže istražiti; naime, može se koristiti kao jeftinija i zdravija zamjena za brojne industrijske proizvode koje svakodnevno koristimo u kuhinji i kozmetici te ga također možemo konzumirati za zdravlje.
Uzimanje sode bikarbone (bez aluminija) učinkovito je za poboljšanje staničnog zdravlja stvaranjem lužnatog okoliša. Pretjerano kisela pH razina vodi k staničnom propadanju, što na kraju vodi do zdravstvenih tegoba. Soda bikarbona pomaže u širenju krvnih žila i lakšem otpuštanju kisika u tkiva, što znači da povećava pH vrijednost. Preporuča se piti sodu bikarbonu (bez aluminija) 14 dana na način da se zamuti vrh male žličice s 2 dl vode, i nakon toga napravi se stanka.

Soda bikarbona korisna je u kućanstvu jer ne uzrokuje alergijske reakcije kao određena sredstva za čišćenje. Očistite hladnjak na način da na vlažnu krpu nanesete sodu bikarbonu i obrišete površine. Isperete običnom vodom, a ukoliko imate problema s neugodnim mirisom u hladnjaku, stavite otvorenu posudicu sa sodom bikarbonom te je povremeno promiješajte. Promijenite sodu svako dva mjeseca. Roštilj ćete lako oprati ako pospete sodu, pustite da djeluje neko vrijeme i isperete vodom.
Sve kuhinjske površine možete lako očistiti ako nanesete sodu bikarbonu na mokru krpu i očistite prljave površine; na isti način možete oprati i plastično posuđe koje je skupilo neugodan miris od hrane. Pećnicu očistite na način da nanesete sodu s malo vode te ostavite preko noći.
Soda je idealna ako trebate pomoć pri izbjeljivanju robe za poboljšanje učinka izbjeljivača.
Kozmetika

Može se koristiti kao dodatak kupkama. Dodate pola šalice sode bikarbone vodi za kupanje, nakon kupke isperete se mlakom vodom i namažete mlijekom za tijelo. Rezultat je mekana i čista koža.




Ukoliko imate opekline, soda bikarbona pomoći će u zacjeljivanju opeklina. Stavite malo sode bikarbone na vlažnu krpu te prislonite na opeklinu.

Za svjež dah isperite grlo s pola čaše vode u koju ste stavili prstohvat sode bikarbone.

Sodom bikarbonom možete i malo izbijeliti zube. Uzmete sodu, malo soli i jabučni ocat te s tom smjesom iščetkate zube, a nakon toga običnom pastom. Ovo ne smijete raditi više od jednom tjedno.
Neugodne mirise hrane s ruku uklonite na način da smočite ruke, snažno ih istrljate sodom te isperete vodom. Stopala će vam omekšati, a vi ćete se osjećati opušteno ukoliko u vruću vodu dodate malo sode bikarbone; ovo je idealno za kućnu pedikuru.
Možete napraviti i prirodan piling. Pomiješate sodu bikarbonu sa žlicom meda i kružnim pokretima istrljate lice i tijelo, zatim isperete mlakom vodom.
Soda bikarbona može se uistinu koristiti na razne načine, a ono što joj ide u prilog jest njena dostupnost.

bakinisavjeti.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss