Ne zaboravi Like and Share

Torta della nona

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

Sastojci za tijesto:
200 gr maslaca
500 gr brašna
malo soli
3 jaja
1 vanilin šeće
150 gr šećera
malo limunove korice
Sastojci za kremu:
120 gr brašna
200 gr šećera
1 l mlijeka
sok od jednog limuna
8 žutanjaka
1vanilin šećer
1 aromavanilije
1 paketić pinjola
šećer u prahu za posipanje
1 žlica maslaca

Priprema:

Od svih sastojaka za tijesto umijesiti prhko tijesto i pustiti da odleži 1 sat u frižideru.

Za kremu zakuhajte mlijeko. Žumanjke tucite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne udvostruče volumen. Dodajte aromu vanilije , sok od limuna i polako dodajte brašno. Sada u to dodajte malo mlijeka (uzmite od one litrice koju ste stavili zakuhati), izmiješajte da dobijete malo rijeđu smjesu koju polako ulijevajte u ukuhano mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri dok ne počne gusnuti. Na kraju dodajte maslac i stavite da se hladi.





Razvaljajte tijesto (malo si ostavite tijesta da za gornji sloj napravite sa modlicama neki oblik) i stavite ga u namašten i pobrašnjen kalup za tortu. Neka vam tijesto prelazi malo preko kalupa i od njega sa vilicom napravite lijepi rub. Na tijesto stavite ohlađenu kremu i preko kreme tijesto (ono šta ste izradili sa modlicama, poslažite jedan red u krug). Posipajte pinjole po kremi i stavite peći na 180 C 40-50 min.
Dobro ohladite prije rezanja.



recepti.hr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss