Ne zaboravi Like and Share

Poslastice sa kikirikijem

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...


Karamel torta

Sastojci: 6 jaja, 3 velika snikersa, 130 g brašna, 70 g putera, 100 g pečenog, neslanog kikirikija, 80 g + kašika šećera u prahu, 750 g neslanog krem sira, kašika kakao praha, pola kesice vanilin šećera, 300 ml karamel sosa, 100 g čokolade i kašika kukuruznog skroba.

U posudi pomešajte brašno, puter, šećer u prahu i kakao, umesite testo i ostavite da se hladi u frižideru 60 minuta. Testo stavite u okrugli pleh obložen kolačarskim papirom, lagano pritisnite prstima i pecite oko 15 minuta u rerni na 180 stepeni. Mikserom kremasto umutite 6 žumanaca sa 80 g šećera u prahu, posle pet minuta dodajte vanilin šećer i kukuruzni skrob. Žumanca kremasto umutite sa šećerom u prahu, dodajte vanilin šećer i kukuruzni skrob. Čvrst sneg od belanaca pomešajte sa krem sirom i sitno seckanim snikers čokoladama, sjedinite sa žumancima, namažite preko testa i pecite u rerni na 180 stepeni, oko 60 minuta, a zatim je ostavite da se hladi u frižideru tokom noći. Tortu prelijte karamel sosom, kojem ste dodali pečeni kikiriki i rastopljenom čokoladom.


Kolačići sa bombonicama

Potrebno je: 250 g brašna, 100 g smeđeg šećera, 100 g kristal šećera, pola kesice praška za pecivo, prstohvat soli, 80 g putera od kikirikija, 60 g putera, 2 jaja, 15 ml ekstrakta vanile, kesica šarenih bombona i 100 g čokolade.


U jednoj činiji pomešajte brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo, a u drugoj umutite puter (otopljen na sobnoj temperaturi) sa smeđim i belim šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanile i mešajte dok se šećer sasvim ne otopi i masa ujednači. Postepeno sipajte brašno i lagano mešajte, a zatim dodajte komadiće čokolade. Kašikom vadite kolačiće i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, lagano pritisnite kašikom i ukrasite bombonama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno čim ivice dobiju smeđu boju.



Domaći braunisi

Potrebno je - za koru: 120 g putera, 250 g šećera, 90 g kakao praha, 2 jaja, 70 g brašna, pola kašike ekstrakta vanile, 160 kikirikija i kašika vode. Za kikiriki krem: 120 g šećera u prahu, 3 kašike mleka i 3 kašike putera od kikirikija. Za glazuru: 200 g crne čokolade, pola kašike ekstrakta vanile i 100 ml slatke pavlake.



Puter otopite u većoj posudi sa debljim dnom na umerenoj temperaturi, sve dok ne prestane da se peni. U drugoj činiji pomešajte šećer, kakao, ekstrakt vanile i kašiku vode, dodajte otopljen puter i dobro izmiksajte. U smesu umešajte jedno po jedno jaje, postepeno sipajte brašno i lagano umešajte kikiriki pečen u tiganju bez masnoće. Smesu ravnomerno rasporedite u kalup obložen kolačarskim papirom (stavite ga preko ivice kalupa, jer ćete kolač lakše izvaditi iz kalupa) i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Malo ohladite i zajedno sa kalupom stavite u zamrzivač na desetak minuta. Mikserom kremasto umutite šećer u prahu, puter od kikirikija i mleko, premažite ohlađen kolač i vratite u zamrzivač na dvadesetak minuta. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja i sipajte ekstrakt vanile. U drugoj posudi komade čokolade prelijte toplom slatkom pavlakom, ostavite nekoliko minuta da se otopi, pa mešajte varjačom dok masa ne postane gusta i sjajna. Glazuru ravnomerno rasporedite preko krema od kikirikija i ostavite da odstoji u zamrzivaču 60 minuta. Kolač isecite na kocke i ukrasite pečenim kikirikijem.


Novosti.rs
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss