Ne zaboravi Like and Share

Recept za kroasane

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Ključ ovog recepta je kvalitetno lisnato tijesto.

Najprije pripremite kvasac. Uz zdjelicu izdrobite sviježi kvasac, dodajte sol, šećer, malo brašna i mlako mlijeko. Sve dobro promiješajte i ostavite da kvasac proradi, 10-tak minuta. Kada je kvasac spreman, u novu zdjelu umiješajte brašno, malo soli, šećer, kvasac, žumanjak, maslac i mlijeko. Izradite tijesto i pustite da odmori 30-tak minuta. Izradite tanak list od maslaca. Kada je tijesto gotovo, napravite kvadrat tako da možete umetnuti maslac i preklopiti ga sa polovicom tijesta. Sjeditinte maslac sa tijestom na način da sa tijestom preklopite maslac.


 Ponovite proces nekoiko puta. Nakon svakog preklapanja odmorite tijesto 20-tak minuta. Kada su tijesto i maslac sijedinjeni, izrežite tijesto u trokute. Trokute ispunite čokoladom i zarolajte u preoznatljive role. Prije pečenja, role premažite žumanjkom i odmorite 15-tak minuta. Role pecite 20 minuta na 220°C. Kroasani su najukusniji kada su ohlađeni. Uživajte.

Sastojci:

Brašno 500g
Šećer 50g
Milijeko 2.5dl
Maslac 250g
Žumanjak 2kom
Kvasac 20
Sol 5g

Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.

Vrijeme pripreme: cca 2 sata
Zahtjevnost: srednja
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss