Ne zaboravi Like and Share

Zimnica – Kiseli krastavci

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...


Kiseli krastavci su sastavni dio svake zimnice a mogu se koristiti i kao dodatek mnogim jelima. Evo jednog recepta kako ih pripremiti.

Potrebn sastojci:
3 kg sitnih krastavica
nekoliko suhih cvjetova kopra
korijen hrena (narezati na komade)
5 lovorovih listova
2 kašike rižinog slada
1 1/3 jabukovog sirćeta
2 l vode
1 umeboshi šljiva
5 dkg soli
Kiseli krastavci – priprema:

Koristite svježe, tek ubrane male krastavice. Dobro ih operite i posušite. Zajedno sa vodom zakuhajte sirće, umeboshi šljivu i sol. Vrelom otopinom prelijte krastavice koje ste stavili u veću posudu i ostavite ih da odstoje 3-4 sata. U sterilizirane tegle slažite krastavice. U prostor između krastavica stavite kopar, hren i druge začine. Preostalu tekućinu ponovno prokuhajte i napunite tegle vrhom pune. Zatvorite ih dok su još vruće i zamotajte ih u deku, zatim ostavite da se ohladi. Čuvati na hladnom mjestu.
Napomene:
– Kiseli krastavci koji nisu prekriveni tekućinom budu mekani.
– Ako se voda u tegli zamuti, to je zbog mliječne kiseline, nakon nekog vremena će se samo razbistriti.


Webrevija.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss