150 do 200 g pti-ber keks
Sastojci za prvi fil:
800 ml mlijeka
150 g šećera
250 g pšeničnog griza
2 kesice vanilinog šećera
350 g malina
200 g borovnica
Sastojci za drugi fil:
800 ml mlijeka
2 kesice pudinga sa ukusom vanile
2 kesice vanilinog šećera
150 g šećera
Za dekoraciju:
500 ml slatke pavlake
ili 2 kesice šlaga u prahu
200 ml hladnog mlijeka
Priprema
1. Pripremiti kalup veličine 33cm X 22cm, po želji, možete uzeti uži pleh ali mora da bude puno dubok,i onda će vam kolač biti jako visok, zato je bolje uzeti veći kalup.
2. U šerpu sipati mlijeko i šećer i kad provri sipati griz i kuhati 3 do 4 minuta da se griz skuha,skloniti i dodati vanilin šećer,promiješati i sipati vruće preko keksa. Poravnati i preko griza poredati maline i pobacati borovnice. ( voće se može stavljati po ukusu i sezoni )
Naređati keks da prekrijete cijelu površinu kalupa.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti preko noći da se potpuno ohladi i stegne.
Poslužiti hladno.