Sastojci:
220 g brašna,
1 kašika šećera,
1/2 kašičice praška za pecivo,
prstohvat soli,
1 zrela banana,
2 jaja, 2 dl mleka + med ze prelivanje, cimet, maslac za prženje
Priprema:
Izmješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i dodajte mrvicu soli. U posebnoj posudi izgnječite jednu zrelu bananu u fini pire. Dodajte jaja i sve blago umutite viljuškom. Zatim sipajte mlijeko i spojite sa brašnom da dobijete glatku smjesu bez grudvica.
Otopite malo maslaca u tiganju. Manjom kutljačom ili kašikom zahvatajte smjesu i spuštajte na zagrijani tiganj. Pecite kratko sa jedne i druge strane sve dok ivice blago ne zarumene. Gotove palačinke izvadite na tanjir i poredajte jednu preko druge. Po želji prelijte medom i pospite cimetom, poslužite uz sjeckano svježe voće.
kuhinjica-mignone.blogspot.com