Ne zaboravi Like and Share

Patlidžani sa sirom

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Sastojci:

700 grama patlidžana

brašno

hljebne mrvice

4 jaja

so

ulje za prženje

Umak:

250 ml tečnog paradajz sosa

2-3 česma bijelog luka

2.3 kašike maslinovog ulja

Posip:

rendani parmezan

sir gauda


Način pripreme:

Patlidžane oguliti i isjeći na kolutove. Pohovati ih na uobičajeni način brašno, jaja, hljebne 
mrvice. Kad ih slažete ispohovane na tanjur malo ih posolite.
Paradajz sos sa maslinovim uljem i bijelim lukom koji nakon kuhanja odstranite stavite da kuha nekoliko minuta.
U zdjelu redajte patlidžane, premažite ih paradajz sosom i pospite sirom, tako dok ne završite, na kraju na površini možete staviti deblji sloj sira. Ja sam koristila gauda sir. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Prijatno vam bilo.

tortekolaci.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss