Priprema:
1. BISKVIT:Otopite puter. U otpoljeni puter dodajte secer i vanillu extrakt i miksajte.Dodavajte jedno po jedno jaje. Pomijesajte brasno,kakao,prasak za pecivo i malo soli.Postepeno dodavajte u puter smejsu i miksajte.
2. Pleh za torte(20 ili 23 cm) oblozite sa alu folijom i pospricajte ili premazite sa uljem. Istresite tijesto i ravnomjerno razmazite. Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C 25min.Ostavite biskvit da se potpuno ohladi.
3. FILL:Utucite slatko vrhnje da dobijte slag. U omeksali krem sir dodajte secer u prahu i vanillu extrakt.Miksajte sve zajedno.Na kraju dodajte umuceni slag i dobro IZMJESAJTE SA SPATULOM...
4. Premazite fill. Napravite cokoladnu glazuru i premazite preko filla. Ostavite da odstoji 1h u fridzu prije posluzivanja.
izvor : coolinarika.com