Biskvit:
1 jaje
2 žlice mljevenog rogača ili kakaa
7 žlica brašna
7 žlica šećera
7 žlica vode
1/2 praška za pecivo
Malo zapeći na 160 stupnjeva, 10 -15 min.
Krema:
4 bjelanjka ( snijeg )
u snijeg dodati:
2 čaše jogurta i 2 čaše kiselog vrhnja ( ili jedan svježi sir oko 400 grama)
15 dkg šećera
4 žlice brašna
2 vanilin šećera
Žlicom stavljati kremu po lagano zapečenoj smjesi.
Vratiti u pećnicu na 45 min 180 stupnjeva.
Glazura (stavlja se na vrući kolač, tek izvađen iz pećnice):
1 kiselo vrhnje i 2 žlice šećera – pomiješati i preliti po torti
sirup ili kompot od višanja – kapati odozgora i miješati da nastanu lijepe šare
- ohladiti na sobnoj temperaturi,
- staviti na 2 sata u frižider
- uživati…dobar tek!
prakticanzivot.com