Sastojci
Za biskvit (roladu):8 jaja
8 žlica šećera
7 žlica mljevenih oraha
2 žlice brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Krema za roladu:
15 dag oraha
5 dag šećera
1 dl mlijeka
13 dag margarina
Krema za tortu:
1,2 l mlijeka
5 žlica brašna
20 dag šećera
4 žumanjka
25 dag margarina
Za ukrašavanje:
500 ml vrhnja za šlag
jestive boje za kolače
Priprema
Biskvit:Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Posebno miksati žumanjke, šećer i vanilin šećer dok ne postane pjenasto.
Postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i orahe.
Lagano umiješati posebno ismiksan snijeg od bjelanjaka.
Peći u velikom limu, na papiru za pečenje u prethodno zagrijanoj pećnici na 175℃ oko 20 min.
Sa vrućeg biskvita skinuti papir za pečenje, i odmah ga zarolati, dok je još vruć u roladu.
Zamotati ga vlažnom krpom i ostaviti da se tako ohladi.
Krema za roladu:
Pomiješati orahe i šećer i preliti ih vrelim mlijekom.
U ohlađenu smjesu dodati dobro razrađen margarin i sve izmiksati u kompaktnu kremu.
Krema za tortu:
Od mlijeka oduzeti 1,5 dl a ostatak staviti u lonac na paru da zakuha.
U međuvremenu, miksati žumanjke, šećer i brašno uz dodatak izdvojenog mlijeka.
Sve to polako ulijevati u zakuhalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodati izrađen margarin.
Ohlađenu roladu odmotati, premazati kremom i ponovo zamotati.
Izrezati na podjednake ploške oko 1,5 cm debljine na 21 kom.
Slagati na pladanj za tortu komade rolade u obliku cvijeta – jedan kolut u sredinu a ostalih 6 okolo ali tako da se dodiruju međusobno.
Premazati kremom za tortu, pa ponavljati postupak dok se ne potroše svi sastojci.
Premazati cijelu tortu šlagom i ukrasiti.
Recepti.fr