Ne zaboravi Like and Share

CHEERY KOCKE

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

Sastojci

Potrebno je:

3 jaja
10 kašika šećera
10 kašika mlijeka
5 kašika ulja
3 kašike čokolade u prahu
1/2 praška za pecivo
10 kašika brašna

Fil I:

500 g višanja
8 kašika šećera
50 g gustina
50 ml vode

Fil II:

500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
3 kašike šećera
50 g margarina
100 g bijele milka čokolade

Za fil III:

300 g mljevenog plazama keksa
200 ml soka od višanja
50 g margarina
2 kašike šećera u prahu

Ostalo:

250 g jaffa biskvita sa okusom višnje
50 ml soka od višanja
2 vrećice šlag kreme od čokolade


Priprema
1:Počinjemo sa pripremom kore, odvojiti žumanca od bjelanjaka i u žumanjke dodati šećer mutiti dok masa ne postane svijetlo žuta, a zatim dodavati uz lagano mućenje ostale sastojke, mlijeko, ulje, čokoladu u prahu i na kraju snijeg od bjelanjaka, i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Smjesu izliti u kalup i peći 20 minuta na 200 C. Dok se kora hladi pripremamo fil od višanja. U odgovarajuću posudu staviti višnje i šećer, malo vode i kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta. Razmutiti gustin sa malo vode i preliti preko višanja, kad fil postigne željenu gustinu skinuti s vatre. Fil (II): Od gore navedenih sastojaka skuhati puding, u ohlađen puding dodati margarin i rastopljenu čokoladu. Kremu izjednačiti. Fil (III): mljeveni plazma keks potopiti sa sokom od višnje i dodati predhodno izrađen margarin sa šećerom u prahu. Smjesu dobro izjednačiti. Finalni dio: Ohlađenu koru posuti sa malo soka od višanja, nanijeti fil od keksa (III), zatim staviti fil od višanja (I) , poredati jaffa biskvit koji namočimo u sok, a jaffa biskvit redati tako da čokoladni dio bude okrenut dole. Preko staviti kremu od vanilije (II). Umutiti šlag kremu prema upusvu sa vrćice i premazati kolač. Ukrasiti po želji.
Recepti.com
AUTOR:Minela Ssrednje10 osoba60 min
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss