Biskvit:
6 jaja,150 gr.secera i 150 gr.brašna.
Umutiti žumanjke sa šecerom dodati brašno
i na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka.Peci u tepsiji velicine 22*39,na 180" oko 15 min.Provjeriti cackalicom kada je biskvit pecen.
Žele:
1 l.soka od crvene narandže,3 pudinga od vanilije i 6 kašika secera.Izmješati puding i šecer sa malo soka.Ostatak soka staviti da kuha.U vrel sok sasuti puding uz neprestano miješanjei kuhati dok se žele ne zgusne.Vruc žele preliti preko vruceg biskvita.Zatim na žele složiti red keksa namocenog u mlijeko.
Krema:
500 ml.mlijeka,6 kašika šecera,6 kašika gustina i 200 gr.margarina.
Gustin i šecer razmutiti sa malo mlijeka.Ostatak mlijeka staviti kuhati.U vrelo mlijeko sasuti gustin i šecer i uz neprestano miješanje kuhati dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu dodati 200 gr.margarina i dobro sjediniti.
Glazura: 100 gr.cokolade za kuhanje i malo margarina.
6 jaja,150 gr.secera i 150 gr.brašna.
Umutiti žumanjke sa šecerom dodati brašno
i na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka.Peci u tepsiji velicine 22*39,na 180" oko 15 min.Provjeriti cackalicom kada je biskvit pecen.
Žele:
1 l.soka od crvene narandže,3 pudinga od vanilije i 6 kašika secera.Izmješati puding i šecer sa malo soka.Ostatak soka staviti da kuha.U vrel sok sasuti puding uz neprestano miješanjei kuhati dok se žele ne zgusne.Vruc žele preliti preko vruceg biskvita.Zatim na žele složiti red keksa namocenog u mlijeko.
Krema:
500 ml.mlijeka,6 kašika šecera,6 kašika gustina i 200 gr.margarina.
Gustin i šecer razmutiti sa malo mlijeka.Ostatak mlijeka staviti kuhati.U vrelo mlijeko sasuti gustin i šecer i uz neprestano miješanje kuhati dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu dodati 200 gr.margarina i dobro sjediniti.
Glazura: 100 gr.cokolade za kuhanje i malo margarina.
Autor: Samir Emira Sudar