Dijana Ademović nam je poslala recept za predivnu čokoladnu tortu bez pečenja… jednostavno i ukusno!
Sastojci:
- oko 400 g petit beurre keksa
- 200 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 3 žumanjka
- 300 g čokolade za kuhanje
- 100 g žele-bombona
- 1 šlag krem
- malo soka po želji
Priprema:
Posudu obložiti folijom, pa slagati po dnu i ivicama keks koji ste prethodno umočili u sok. Margarin pjenasto promiješati sa šećerom u prahu, dodati žumanjke i čokoladu koju ste prethodno otopili sa malo ulja. Dodati sitno narezane žele bombone i sve zajedno dobro pomiješati. Kremu rasporediti preko keksa.
Poviše kreme poslagati još jedan sloj keksa umočen u sok. Tortu staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Potom je prebaciti na odgovarajuću podlogu, premazati šlagom i ukrasiti naribanom čokoladom.
Recepti-svijeta.com