Dijana Ademović nam je poslala recept za ukusnu tortu bez pečenja u kombinaciji banana i jaffa keksa.
Sastojci za podlogu:
- 400 g mljevenog keksa
- 6 žlica šećera
- 6-7 žlica kiselog vrhnja
Sastojci za kremu:
- 850 ml mlijeka
- 2 pudinga sa okusom banane
- 6 žlica šećera
- 1 vanilija šećer
- 1 goveđa želatina
- 1 šlag
- 5-6 banana
- 1 kutija jaffa keksa
Priprema:
Skuhati puding prema uputama i ostaviti da se malo ohladi. Otopiti želatinu prema uputama i dodati u topli puding i sve zajedno pomiješati.
Pomiješati sastojke za podlogu i utisnuti je u kalup za torte. Umutiti šlag. Koru premazati s dijelom šlaga i poredati cijele banane. U puding dodati 2 žlice šlaga, promiješati i dio kreme nanijeti preko banana.
Preko kreme poslagati jaffa keks i prekriti ga sa preostalim dijelom kreme. Staviti tortu da se hladi i ukrasiti po želji.
Pomiješati sastojke za podlogu i utisnuti je u kalup za torte. Umutiti šlag. Koru premazati s dijelom šlaga i poredati cijele banane. U puding dodati 2 žlice šlaga, promiješati i dio kreme nanijeti preko banana.
Preko kreme poslagati jaffa keks i prekriti ga sa preostalim dijelom kreme. Staviti tortu da se hladi i ukrasiti po želji.
Recepti-svijeta.com