Autor:
Marijana Šanje
Sastojci:
Biskvit:
5 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
Nadjev s ABC sirom:
500 g ABC sira
150 g masla
200 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
Nadjev od naranče:
700 ml soka od naranče Cappy nektar
2 pudinga od vanilije
3 žlice šećera
I još:
2 šlag pjene
Listići badema
5 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
Nadjev s ABC sirom:
500 g ABC sira
150 g masla
200 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
Nadjev od naranče:
700 ml soka od naranče Cappy nektar
2 pudinga od vanilije
3 žlice šećera
I još:
2 šlag pjene
Listići badema
Priprema:
Za biskvit izmiješati žumanca sa šećerom, dodati ulje te postepeno dodavati
prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom. Kuhačo.m umiješati prethodno izrađen čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu za torte promjera 26 cm na 180C 15 min.
Za nadjev sa sirom izraditi madlac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom te dodati 500 g ABC sira. Kad se lijepo sjedini namazati na projlađen biskvit.
Za nadjev od naranče skuhati puding od vanilije u soku od naranče s tri žlice šećera. Prohladiti i premazati preko kreme od sira.
Dekorirati šlagom i listićima badema.
Dobar tek i uživajte :)
prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom. Kuhačo.m umiješati prethodno izrađen čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu za torte promjera 26 cm na 180C 15 min.
Za nadjev sa sirom izraditi madlac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom te dodati 500 g ABC sira. Kad se lijepo sjedini namazati na projlađen biskvit.
Za nadjev od naranče skuhati puding od vanilije u soku od naranče s tri žlice šećera. Prohladiti i premazati preko kreme od sira.
Dekorirati šlagom i listićima badema.
Dobar tek i uživajte :)
abcsir.com