BISKVIT
3 žumanaca
3 žlice šećera
5 žlica mljevenih oraha
2 žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
3 bjelanjaka
Pjenasto umiješajte žumance i šećer, dodajte ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pecite 40 min na 180 C.
KREMA
7½ dcl mlijeka
6 žlica gustina
5 žlica šećera
250 gr margarina
1 bijela čokolada
Gustin i šećer umutite sa malo hladnog mlijeka pa ulijte u 7 ½ dcl kipućeg mlijeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre, dodajte bijelu čokolada da se otopi pa kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto umućen margarin.
GLAZURA
½ lit vrhnja za šlag
30 dkg čokolade za kuhanje
Na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači. Skinite s vatre i nakon par minuta hlađenja glazuru izlijte na kremu koju ste stavili na ohlađeni biskvit.
Ja sam je ukrasila po svojoj zelji
MERISA ASKO HALILOVIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak
3 žumanaca
3 žlice šećera
5 žlica mljevenih oraha
2 žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
3 bjelanjaka
Pjenasto umiješajte žumance i šećer, dodajte ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pecite 40 min na 180 C.
KREMA
7½ dcl mlijeka
6 žlica gustina
5 žlica šećera
250 gr margarina
1 bijela čokolada
Gustin i šećer umutite sa malo hladnog mlijeka pa ulijte u 7 ½ dcl kipućeg mlijeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre, dodajte bijelu čokolada da se otopi pa kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto umućen margarin.
GLAZURA
½ lit vrhnja za šlag
30 dkg čokolade za kuhanje
Na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači. Skinite s vatre i nakon par minuta hlađenja glazuru izlijte na kremu koju ste stavili na ohlađeni biskvit.
Ja sam je ukrasila po svojoj zelji
MERISA ASKO HALILOVIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak