Sastojci:
2 jaja
100 gr secera
4 vanil secera
500 gr mascarpone
1 slag krema od vanilije
1 dcl vrhnja za slag
maline
keks
slatki stapici
Priprema:
Jaja, secer i vanil secer dobro izmiksati, a zatim ih kuhati na pari oko 10 minuta da se zgusnu i onda smjesu ohladiti.
Sjediniti mascarpone, prah za slag kremu i 1 dcl vrhnja za slag.
Sve dobro izmiksati i onda u to dodati ohladjenu masu pa ponovo sjediniti.
Kalup obloziti folijom.
Na dno poredati keks koji sam umocila u ohladjeni kapucino, u koji sam dodala par kapi arome ruma (a vi po zelji mozete koristiti i mlijeko ili sok).
Rubove obloziti sa slatkim stapicima i sredinu ispuniti kremom u koju se dodaju maline.
Dekorisati po zelji, ohladiti i uzivati.
Ako vam neodgovaraju maline, vi koristite voce po svojoj zelji.
Ostaviti par sati u frizider da se fino torta stegne, a potom je sjeci na parcad i posluziti.
Prijatno Vam zelim!
Autor: Anita Mehičić
Tortekolaci.com